Η απόφαση της Ryanair και η απάντηση του Ευτύχη Βασιλάκη

Η απόφαση της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας ryanair να ολοκληρώσει νωρίτερα τις καλοκαιρινές πτήσεις της στην Ελλάδα αφού η λειτουργία της εταιρείας με τα φορολογικά δεδομένα που ισχύουν σήμερα είναι ασύμφορη οδήγησε τον αντιπρόεδρο της Aegean να δώσει τη δική του απάντηση στα γεγονότα.

ryanair-2

Μεταξύ αυτών που ανέφερε ήταν το γεγονός ότι έχει γίνει πολλές φορές κρούση αναφορικά με την ανταγωνιστικότητα των χρεώσεων και της λειτουργίας των αεροδρομίων στοιχείο που είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο της Αθήνας “Ελ. Βενιζέλος” έχει μεγάλο κόστος τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αεροπορικές λόγω της μικρής διάρκειας της σύμβασης παραχώρησης.

Αυτό σημαίνει ότι μεγαλύτερος χρόνος διάρκειας στις συμβάσεις παραχώρησης συνεπάγεται χαμηλότερες χρεώσεις τόσο για τους επιβάτες όσο και τις αεροπορικές. Αυτή είναι και η λύση που θα μπορούσε να φέρει την ανάπτυξη.

Περισσότερα: http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/ellada/281193-eit-basilakis-petixame,-xoris-na-laboume-oute-eiro-ekptosi-apo-to-spatosimo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s