Οι επενδύσεις εκατομμυρίων της Cosco μεγαλώνουν τον Πειραιά

Στην τελική ευθεία έχουν φτάσει τα έργα κατασκευής και εξοπλισμού του δυτικού τμήματος του προβλήτα ΙΙΙ του ΟΛΠ που βρίσκεται υπό τη διαχείριση της θυγατρικής της Cosco στην Ελλάδα, η οποία τον Μάιο σημείωσε νέο ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

cosco

Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο πρόκειται να ξεκινήσει την πιλοτική λειτουργία του το νέο αυτό κομμάτι του λιμανιού, που σε πλήρη ανάπτυξη και σε συνδυασμό με τον ανατολικό προβλήτα ΙΙ και τον προβλήτα ΙΙΙ θα ανεβάσουν τη δυναμικότητα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων που πραγματοποιεί η θυγατρική της Cosco στον Πειραιά.

Η επένδυση αυτή φτάνει στα 230 εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από την Cosco. Εντάσσεται στο πλαίσιο του φιλικού διακανονισμού που είχε υπογραφτεί στα τέλη του 2014 και δεν σχετίζεται με τις νέες επενδύσεις, ύψους 350 εκατ. ευρώ, που έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει ο κινεζικός όμιλος στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς του 67% του ΟΛΠ.

Επιπλέον 20 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να δαπανήσει η ΣΕΠ Α.Ε. για τις συμβατικές υποχρεώσεις της που απορρέουν από τον φιλικό διακανονισμό για την κατασκευή του νέου προβλήτα πετρελαιοειδών. Το έργο κατασκευής του δυτικού προβλήτα ΙΙΙ εκτελεί για λογαριασμό της Cosco η ΤΕΚΑΛ. Το συμβατικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ολοκλήρωση εντός τριών ετών, αλλά όπως προκύπτει από τις εξελίξεις θα έχει τελειώσει τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα.

Μάθετε περισσότερα εδώ:
http://www.kathimerini.gr/864203/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/oi-ependyseis-ths-cosco-megalwnoyn-ton-peiraia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s