Από το πτυχίο στο γραφείο: Ένα πρόγραμμα που γεφυρώνει τη διαδρομή

Κάπως έτσι περιγράφεται εν συντομία το πρόγραμμα Graduate Trainee Program της Coca Cola Τρία Έψιλον το οποίο «τρέχει» εδώ και 26 χρόνια.

Ο δρόμος από το πτυχίο μέχρι την πρώτη δουλειά δεν είναι πάντα σύντομος, ούτε εύκολος, κάτι που ξέρουν πολύ καλά οι νέοι απόφοιτοι. Υπάρχουν όμως και πρωτοβουλίες που διευκολύνουν αυτή την πορεία!

Πρωτοβουλίες που δίνουν την ευκαιρία σε νέους αποφοίτους, να ενταχθούν σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, πρακτικά και άμεσα, να εργασθούν σε πραγματικές συνθήκες, να καλλιεργήσουν τις ικανότητές τους, να εξελιχθούν και να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε μία μεγάλη, επιτυχημένη εταιρεία. H εταιρεία μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε εκ των έσω την ξεχωριστή αυτή εμπειρία, μιλώντας με τους νέους Graduate Trainees. Και αν έπρεπε να την χαρακτηρίσουμε με μία λέξη, αυτή θα ήταν «ΟΡΕΞΗ». Όρεξη τόσο από την πλευρά των αποφοίτων να μάθουν και να εκπαιδευτούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, όσο και από την πλευρά της εταιρείας, να έρθει κοντά στα παιδιά που συμμετέχουν, να τους προσφέρει αλλά και να δει τα πράγματα μέσα από τη φρέσκια τους ματιά.

Amanda_1-500x750

Ο Βίκτωρας, που έχει ενταχθεί στο εμπορικό τμήμα, ήταν ο πρώτος που συναντήσαμε. Ενθουσιασμένος από τη μέχρι τώρα εμπειρία, μας είπε: «Μου έχει δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω και να μάθω δίπλα στους καλύτερους. Σε μία εταιρία υψηλού επιπέδου και σε ένα μοναδικό εργασιακό περιβάλλον, ευχάριστο και δυναμικό. Νιώθω από την πρώτη στιγμή πως είμαι μέλος αυτής της ομάδας και αυτό οφείλεται στο θερμό καλωσόρισμα, στον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε όλοι μαζί, και στο γεγονός πως νιώθω υπεύθυνος για την παράδοση σημαντικού έργου. Η φύση του προγράμματος είναι τέτοια που σε βοηθά να ενταχθείς γρήγορα στους ρυθμούς της εταιρείας. Έχω ήδη γνωρίσει άτομα σε μία πληθώρα τμημάτων και αναλαμβάνω ταυτόχρονα διαφορετικά projects.»

Σε όλη τη διαδικασία του πλάνου ανάπτυξης των Graduate Trainees, οι συνάδελφοί τους, αναλαμβάνουν να τους καθοδηγήσουν και να τους δώσουν κίνητρα, έμπνευση και γνώση, ώστε να αναπτύξουν το ταλέντο τους, και να συμβάλλουν ενεργά και δημιουργικά στην ομάδα που θα ενταχθούν αλλά και στην εταιρεία συνολικά.

Η Ειρήνη, που έχει ενταχθεί στο τμήμα του Supply Chain δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Δεν έχει σημασία τελικά τι έχεις κάνει μέχρι τώρα. Από τη στιγμή που μπαίνεις στην εταιρεία ξεκινάει το ταξίδι! Στην αρχή ήταν κάτι άπιαστο στο μυαλό μου. Πλέον είναι η επαγγελματική μου οικογένεια.»

Στόχος για τους Graduate Trainees είναι να εξελιχθούν σε υψηλόβαθμες θέσεις, τόσο μέσα στην εταιρεία, όσο και στις χώρες του Ομίλου Coca-Cola HBC, εάν επιθυμούν να εξελίξουν την καριέρα τους στο εξωτερικό.

Τα σημερινά στελέχη της εταιρείας που ξεκίνησαν όπως οι σημερινοί «φρέσκοι» απόφοιτοι παραδέχονται ότι στα πρόσωπα αυτών των παιδιών βλέπουν τον εαυτό τους μερικά χρόνια πριν. «Οι Graduate Trainees θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν για μερικά από τα πιο δημοφιλή και «μαγικά» προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Θα μάθουν πώς λειτουργεί η αγορά από μια εταιρεία με ηγετικό ρόλο, σημαντικό βιομηχανικό αποτύπωμα και εκτεταμένο δίκτυο διανομής, θα συνεργαστούν με ανθρώπους που έχουν πάθος και μεράκι και θα μπορούν να επιδιώξουν καριέρα σε μια από τις 28 χώρες του Ομίλου», λέει η Σουζάνα Ραρή, η οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα το 1999 και είναι πλέον Supply Chain Services Manager, Ελλάδας-Κύπρου. «Για εμένα τα 17 χρόνια στην εταιρεία είναι ένα διαρκές ταξίδι γνώσης, με μια καταπληκτική παρέα, και με τον τελικό προορισμό να περιορίζεται μόνο από τα προσωπικά όνειρα του καθενός μας.»

Στο Graduate Trainee Program, συναντήσαμε αγόρια και κορίτσια διαφορετικού προφίλ, σπουδών και χαρακτήρων. Όλοι όμως έχουν κάτι κοινό: ομαδικό πνεύμα, όρεξη για δουλειά και αισιοδοξία για το μέλλον.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s