Θεσσαλονίκη: Το δημοτικό σχολείο της πόλης που… δεν πάει διακοπές!

20 χρόνια μετά την κατασκευή του, το 92ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης αλλάζει πρόσωπο. Την εποχή όμως που η πόλη φεύγει για διακοπές, οι ρυθμοί στο σχολείο δεν μειώνονται…. Μια ριζική ανανέωση του κτιρίου θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν μια ευχάριστη έκπληξη τον Σεπτέμβριο.

Coca-Cola-Tria-Epsilon

Πρώτο ανάμεσα σε 9 σχολεία

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή: Το σχολείο θα γίνει φέτος σαν καινούργιο διότι επιλέχθηκε ανάμεσα από 9 υποψήφια σχολεία του προγράμματος της Coca-Cola Τρία Έψιλον «Το Σχολείο που Θέλεις» το οποίο εδώ και 5 χρόνια έχει ανακαινίσει 12 σχολικά κτίρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το 92ο κατάφερε να βγει 1ο χάρη στην ενεργοποίηση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και τις ψήφους του κοινού που το επέλεξε. Επόμενο βήμα: οι εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Λειτουργικές και αισθητικές παρεμβάσεις

Με όλες τις εργασίες που θα γίνουν, θα μπορούμε να μιλάμε για ένα «νέο σχολείο» από τον Σεπτέμβριο. Βελτιωτικές και κατασκευαστικές παρεμβάσεις θα γίνουν τόσο σε λειτουργικό, όσο και σε αισθητικό επίπεδο. Στο σχολείο πραγματοποιούνται ήδη βαφές εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, επισκευές και συντηρήσεις κουφωμάτων και τζαμιών, αποκαταστάσεις πορτών και πάγκων, επισκευές περιφράξεων και εισόδου, ενίσχυση φωτισμού, κατασκευή κτιστού καθιστικού στον προαύλιο χώρο, φύτευση πρασίνου και δέντρων, αναμόρφωση γηπέδων, υδραυλικές – ηλεκτρολογικές εργασίες και ένα σωρό ακόμα παρεμβάσεις. Τα συνεργεία δουλεύουν καθημερινά, ώστε όλα να είναι έτοιμα πριν τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά.

13 Σχολεία – 4.500 μαθητές

Το πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θέλεις» της Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι γνωστό εδώ και χρόνια στη σχολική κοινότητα. Στα 5 χρόνια που υλοποιείται, έχει αναμορφώσει 13 σχολεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλάζοντας τη σχολική καθημεριότητα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, που είναι περισσότεροι από 4.200 κάθε χρόνο. Μία επένδυση η οποία στο σύνολό της ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή άρθρου:
http://www.typosthes.gr/gr/oikonomia/article/105430/thessaloniki-to-dimotiko-sholeio-tis-polis-pou-den-paei-diakopes-foto/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s