Πρόθεση της Coca-Cola HBC για αύξηση συμμετοχής στη Σουρωτή ΑΕ

Την πρόθεσή του να αυξήσει τη συμμετοχή του στη «Σουρωτή ΑΕ» ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος Coca-Cola HBC.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος Coca-Cola HBC αναγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας στη μέχρι τώρα πορεία της «Σουρωτή ΑΕ» και θα στηριχθεί πάνω τους για τη μελλοντική της ανάπτυξη. Πρόθεση του Ομίλου Coca-Cola HBC είναι να αξιοποιήσει αποκλειστικά την υψηλής ποιότητας πηγή μεταλλικού ανθρακούχου νερού της «Σουρωτή ΑΕ» και να συνεχίσει να παράγει όλα τα προϊόντα Σουρωτή σε τοπικό επίπεδο.

souroti

AdTech Ad
Στα 15,6 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της εταιρίας

Ο Όμιλος Coca-Cola HBC, από την πλευρά του, θα προσφέρει την τεχνογνωσία, το δίκτυο και την οργάνωση, που μόνο ένας μεγάλος Όμιλος, παγκόσμιας εμβέλειας σαν τη Coca-Cola HBC μπορεί να προσφέρει. Η εμπειρία και η μακροχρόνια παρουσία του Ομίλου στην αγορά των μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα αποτελούν για τη «Σουρωτή ΑΕ», τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία, τα εχέγγυα για μία νέα αναπτυξιακή πορεία με αυξημένη παρουσία στην αγορά και υψηλότερες πωλήσεις.

Η Coca-Cola HBC Holdings B.V., ο επενδυτικός φορέας του Ομίλου Coca-Cola HBC, πρόσφατα απέκτησε το 15% των μετοχών της «Σουρωτή ΑΕ» από την Τράπεζα Πειραιώς, προσφέροντας τίμημα κατά 65% υψηλότερο από την τιμή εκκίνησης που όρισε η Τράπεζα. Η Coca-Cola HBC Holdings B.V. προσφέρει σε όλους τους μετόχους της «Σουρωτή ΑΕ», ανεξαιρέτως, 1 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, με σκοπό την αύξηση του ποσοστού της στην εταιρεία. Η προσφορά αποτιμά τη «Σουρωτή ΑΕ» σε 15,6 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ενδιαφέρον των μετόχων της «Σουρωτή ΑΕ» είναι έντονο και σημαντική μερίδα έχει ήδη ανταποκριθεί στην προσφορά. Η διαδικασία συνεχίζεται και οι μέτοχοι της «Σουρωτή ΑΕ» μπορούν να προσέλθουν στο ξενοδοχείο «Νικόπολις» της Θεσσαλονίκης (Ασκληπιού 16-18) στις 27 και 31 Οκτωβρίου, καθώς και στις 2 και 4 Νοεμβρίου (από τις 11:00 έως τις 19:00), όπου θα βρίσκονται εκπρόσωποι του Ομίλου Coca-Cola HBC, προκειμένου να πωλήσουν τις μετοχές τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μέτοχοι μπορούν να επικοινωνήσουν στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 210 610 0185 για τυχόν απορίες και ερωτήματα.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος Σαββίδη

Να θυμίσουμε πως ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο όμιλος Σαββίδη, για την εξαγορά των μετοχών της εταιρείας «ΣΟΥΡΩΤΗ» έναντι τιμήματος ενός ευρώ ανά μετοχή. Οι μέτοχοι της εταιρείας «ΣΟΥΡΩΤΗ» θα έχουν την δυνατότητα να προσέρχονται από την Τρίτη 1/11 και για όλες τις εργάσιμες μέρες εώς και την Τρίτη 8/11 και ώρες 12.00-20.00 στο Makedonia Palace, προκειμένου να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους εφόσον το επιθυμούν. Η διαδικασία αγοράς των μετοχών θα ολοκληρώνεται με την άμεση (ταυτόχρονα με την υπογραφή) καταβολή του συνολικού τιμήματος μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

Πηγή άρθρου:
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/epixeiriseis/prothesh-ths-coca-cola-gia-aukshsh-symmetoxhs-sth-soyrwth-ae.4339354.html

Advertisements