Πρόγραμμα Youth Empowered: Η εμπειρία συναντά τον ενθουσιασμό

Μια πραγματικά χρήσιμη εμπειρία αποκόμισαν πριν από μερικές ημέρες 100 νέοι, μέλη του προγράμματος Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, αφού είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ανώτατα διευθυντικά στελέχη με πολύ μεγάλη εργασιακή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η συζήτηση έγινε όχι με ένα, όχι με δύο, αλλά με 20 γενικούς διευθυντές, προερχόμενους από κάθε χώρα στην οποία ο όμιλος Coca-Cola HBC έχει παρουσία.

Coca-Cola Τρία Έψιλον

Την προηγούμενη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου συγκεντρώθηκαν λοιπόν, για πρώτη φορά στην Αθήνα, κορυφαία σε ιεραρχία στελέχη του ομίλου από 28 χώρες, από τη Ρωσία μέχρι τη Νιγηρία και από την Ιρλανδία μέχρι και την Ελλάδα. Απέναντι τους, 100 νέοι ζητούσαν απαντήσεις σε ερωτήματα άμεσα συνδεδεμένα με την επαγγελματική τους ενδυνάμωση και το μέλλον τους.

Επειδή η κατάσταση στην ευρύτερη αγορά εργασίας δεν επιτρέπει θεωρητικές προσεγγίσεις, το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο οποίο πραγματοποιήθηκε η θεματική εκδήλωση κατακλείστηκε με προσωπικές ιστορίες και παραδείγματα. Η νέα γενιά επωφελήθηκε από όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μόνο η πλούσια εμπειρία είναι δυνατόν να προσφέρει.

Έτσι, για περισσότερες από δύο ώρες οι  Γενικοί Διευθυντές της Coca-Cola HBC, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Έλληνες που ξεκίνησαν από την Ελλάδα και ακολουθούν επιτυχημένη διεθνή πορεία, προσπάθησαν να αναπτύξουν στους νέους όλα τα στοιχεία που αφορούν μια επιτυχημένη καριέρα: τις δεξιότητες που οδηγούν στην επιτυχία, τον σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό, τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να βρει κάποιος εργασία και, φυσικά, τις αξίες που χαρακτηρίζουν την Coca-Cola HBC, η πιο σημαντική από τις οποίες ήταν και συνεχίζει να είναι η συνεχής εκπαίδευση και μάθηση.

Το πρόγραμμα Youth Empowered θα συνεχίσει σε αυτήν την τροχιά για αρκετό καιρό ακόμα μιας και στόχος του είναι να βοηθήσει 20.000 νέους μέχρι το 2020 προκειμένου να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης και να πετύχουν μία θετική αλλαγή στη ζωή τους.

Πηγή άρθρου:
http://www.protagon.gr/epikairotita/oikonomia/programma-youth-empowered-i-ebeiria-synanta-ton-enthousiasmo-44341534855

Advertisements